Budite fit sa Mirom: Baletske vežbe za listove koje nisu samo za dame

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Oblikujte kod kuće listove uz vežbe koje preporučuje fitnes instruktorka Mirjana Jemović

Za ovu nedelju fitnes instruktorka Mirjana Jemović pokazala nam je set vežbi koje će vam razviti listove.

Svako ko je bar jednom gledao baletske igrače u pokretu morao je da primeti istovremeno snagu i lakoću s kojom se kreću po sceni.

Da bi to postigli oni vežbaju redovno i naporno, ali možemo i mi da uzmemo jedan maleni deo njihove rutine i tako izgradimo jače i lepše oblikovane listove.

Ovog puta fitnes instruktorka Mirjana Jemović nam je pokazala baš vežbe za taj deo tela.

- Jaki listovi osim što lepo izgledaju, pomažu nam da se lakše i brže krećemo. Takođe, smanjuju mogućnost povreda tokom aktivnosti. Kombinacija podizanja na prste u raznim varijantama i polučučnja daće neku osnovu u kojoj ćete angažovati listove (i to dobro, osetićete odmah), ali i cele noge, pa čak i gornji deo tela, jer nas sam položaj tera da se celi zategnemo - kaže instruktoka.

Ona podseća da i ove vežbe možete da radite skoro na svakom mestu i da ne morate da obezbedite posebne uslove za to.

Da li ste znali da je tokom snimanja filma "Troja" Bred Pit bio izbačen iz nekih scena, jer su mu listovi bili preslabi i pretanki za jednog junaka, pa je umesto njega, te delove odradio dubler? Eto dokle može da vas dovedu prave vežbe!

Ceo set brzih vežbi možete da pogledate u videu na početku teksta, a Mirin "Instagram" nalog možete da pratite na ovom linku.

(Ona.rs)