Moja Jela: Kada tuna tataki zamiriše u Kaštelu Ečka
Dvorac koji čuva tajne vekova mesto je koje i danas pleni svojom lepotom. Zato je bilo polazna tačka serijala "Moja Jela", koji vas kroz umetnost kulinarsva vodi na putovanje kroz najlepše predele Srbije
Kako izgleda kada na oko 60 kilometara severno od Beograda, u selu Ečka, u čuvenom Kaštelu građenom u engleskom stilu početkom 19. veka zamiriše tuna tataki? Lepa Jelena Knežević u serijalu "Moja Jela" spaja zvukove, ukuse i mirise i predstavlja ih kao pravu kulinarsku simfoniju.
Ako ste ikada mislili o kuvanju kao o umetnosti koja nastaje samo u spoju sa proirodom, video na početku teksta je potvrda toga.
Kuvanje kao uživanje, kuvanje kao relaksacija - sve to "Moja Jela" donosi u jedinstvenom ambijentu, u kome egzotični japanski specijalitet na levoj obali Begeja priča svoju priču.
Dvorac „Kaštel“ sagradio je početkom 20. veka Agošton Lazar, a svečano otvaranje pripređeno je 1820. godine. Tom prilikom je nastupio Franc List, tada devetogodišnji dečak, kasnije slavni kompozitor. Mnoge poznate ličnosti poput austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda i jugoslovenskog kralja Aleksandra Karađorđevića boravile su u čuvenom dvorcu.
Dvorac koji čuva tajne vekova mesto je koje i danas pleni svojom lepotom. Zato je bilo polazna tačka serijala "Moja Jela", koji vas korz umetnost kulinarsva vodi na putovanje kroz najlepše predele Srbije.
Kako se sprema tuna tataki u jedinstvenom ambijentu, POGLEDAJTE U VIDEU U NASTAVKU TEKSTA.
Cvrkut ptica, zvuk spremanja hrane i prirodni ambijent serijal "Moja Jela" čine pravom inspiracijom.
Pratite serijal "Moja Jela" samo na Ona.rs.
(Ona.rs)