KAKO DA: Napravite sami moćni penasti kapućino!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sigurno ste nekad, dok ste pili kapućino u svom omiljenom kafiću, pomislili kako bi bilo lepo kad biste i kod kuće mogli da napravite tako dobru penu. Dobre vesti za vas: gustu, kremastu penu možete napraviti čak i ako nemate skupi aparat

Zamišljate jutro uz šoljicu kapućina u kućnom ambijentu, ali nemate fensi mašinu pomoću koje biste napravili prelepu penu? Srećom, postoji jednostavno rešenje.

Sve što vam je potrebno da običnu kafu pretvorite u kremasti kapućino su mikrotalasna pećnica, mleko i posuda s poklopcem.

Kremastu penu lako možete dobiti ako sledite dva jednostavna koraka. Sipajte mleko u posudu s poklopcem koja se može koristiti u mikrotalasnoj pećnici. Posudu maksimalno do polovine napunite mlekom kako biste ostavili mesta za penu koja će se kasnije stvoriti.

Protresite zaklopljenu posudu najjače što možete, dok se mleku ne udvostruči zapremina (oko 30 do 60 sekundi). Skinite poklopac sa posude i mleko zatim zagrejte 30 sekundi.

Stvoriće se pena koja će se popeti do vrha posude, a toplota iz mikrotalasne pomoći će joj da se stabilizuje i ne raspadne.

Vruće mleko sipajte u kafu, a penu odmah kašikom stavite u šoljicu.

Poželjno je koristiti mleko s dva odsto masnoće ili nemasno, jer se od tog mleka najlakše pravi pena.

(Telegraf.rs / tportal)