3 saveta iskusnih domaćica: Ako nemate mleko za palačinke, ne morate trčati u prodavnicu
One su najbolje znale kako da prikriju svoje greške, a da to niko ne primeti
Ni najiskusnije domaćice nisu bile bezgrešne u pripremanju omiljenih jela. Nekada bi im iskipelo mleko, a nekada to isto mleko ne bi imale u frižideru. Zahvaljujući njihovim praktičnim trikovima, danas je i nama mnogo lakše.
Iskipelo vam je mleko?
Ako vam mleko prokipi, što se često događa, pospite po šporetu odmah malo soli i tako ćete sprečiti da se u kuhinji oseti miris zagorelog mleka.
Kačkavalj se stvrdnuo u frižideru?
Ako je sir duže stajao, pa se skoreo ili stvrdnuo sve što treba da uradite jeste da ga držite nekoliko sati u hladnom mleku. Brzo će omekšati, ali će povratiti ukus i svežinu koju je imao pre.
Nema mleka?!
Ako se dogodi da u kući nemate mleko, a želite da napravite palačinke, nema potrebe da trčite u prodavnicu. Kiselom vodom lako možete zamesiti palačinke kao da su s mlekom. Međutim, neki kažu da su sa kiselom još ukusnije!
(Telegraf.rs)