Prema receptu Kortni Kardašijan: Probajte hleb od banana i čokolade, bez glutena i mleka
Ova kombinacija sama po sebi zvuči primamljivo, a osim što je jako ukusan, ovaj specijalitet je i zdrav

Možda do sada niste naišli na recept za hleb bez glutena, napravljen od komadića čokolade i banana, kakav jede Kortni Kardašijan, piše Poosh. Možete ga poslužiti ujutru, popodne ili uveče, po vašem izboru, ali sigurno će vaš dom ispuniti prelepim mirisom i zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima.

Za samu pripremu potrebno je oko 5 minuta, peče se 50-60 minuta, a osim što je bez glutena, ovaj hleb ne sadrži ni mleko.
Sastojci:
- 4 organske, prezrele banane
- 1 šolja organskog, kokosovog šećera
- ¾ šolje organskog bademovog brašna
- ½ šolje organskog brašna od tapioke
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- ¼ kašičice kuhinjske soli
- 4 velika, organska jajeta
- ¾ šolje komadića čokolade (možete ih zameniti i orasima i sl. ako želite)
Priprema:
1. Zagrejati rernu do temperature od oko 180 stepeni.
2. Sve suve sastojke pomešajte u jednoj posudi, a sve vlažne sastojke u drugoj.
3. Lagano dodajte vlažne sastojke u činiju sa suvim sastojcima i izmešajte ih.
4. Pospite komadima čokolade ili orasima.
5. Izlijte testo u posudu za hleb srednje veličine i pecite 50-60 minuta.
B.K.