Ljudi su ostali šokirani kada su čuli da ovo povrće nikako ne bismo smeli da držimo u frižideru
I mi smo podjednako iznenađeni
Nema lepšeg osveženja od krastavca, a iako nam je omiljen baš onda kada je najhladniji, njemu nije mesto u frižideru.
U jednom britanskom jutarnjem programu obelodanjeno je da krastavac ne treba držati u frižideru.
Naime, prema podacima Evropskog saveta za informacije o hrani, krastavcu je mesto na sobnoj temperaturi.
Ako ste i vi primetili da krastavci ne traju dugo nakon što ih kupite, to nije nužno zato što ste loše odabrali.
Biće pre da ste ga držali u frižideru. Dakle, ustanovljeno je da krastavci mogu dobiti "hladne povrede" ako se skladište na temperaturi nižoj od 10 stepeni.
Pa, zato ako ostanu u frižideru duže od tri dana, izgubiće aromu i biće mekši, a ubrzo će krenuti da buđave.
Stoga ako želite da on duže traje, trebalo bi da stoji na sobnoj temperaturi, poput posude sa voćem ili na nekom drugom mestu u vašoj kuhinji gde obično odlažete povrće.
(Telegraf.rs/Tanjug)