4 brza i proverena trika pomoću kojih možete lako oljuštiti kuvana jaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema ruske salate će od sada biti malo lakša

Ovako izgleda jaje koje se kuva 2 i po minuta / foto: pixabay.com

Kuvana jaja su ukusna i hranljiva namirnica, a često mogu da posluže kao sastojak kod pripreme brojnih jela, salata ili priloga.

Međutim, ljuštenje istih može biti problematično mnogima, zato vam predstavljamo četiri sjajna trika koji će rešiti taj problem.

Ovim praksama kuvanja i ljuštenja, jaje brzo isklizne iz ljuske i ostaje skroz glatko.

Prvi trik

Tokom kuvanja dodajte kašiku sirćeta i malo soli u lonac sa vodom. To će omekšati ljusku i ona će se lakše skinuti sa obarenog jajeta.

Drugi trik

Kada se jaje skuva, stavite ga pod vruću, pa onda pod hladnu vodu. Iznenadni pad temperature će odvojiti jaje od ljuske.

Foto: Pixabay

Treći trik

Skuvano jaje stavite u plastičnu kutiju i sipajte u nju hladnu vodu, pa je zatvorite. Dobro promućkajte kutiju i ostavite jaje u njoj desetak minuta.

Četvrti trik

Gotovo jaje isperite u malo hladne vode, a zatim ga stavite na dasku za seckanje. Rukom stisnite jaje i valjajte ga po dasci, sve dok ljuska skroz ne ispuca.

Da li vi znate neke kuhinjske trikove koji mogu biti korisni? Podelite ih sa nama u komentarima!

(Telegraf.rs)