Sve vreme smo picu jeli pogrešno, u Napulju se hvataju za glavu kad nas vide

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većina ljudi nije imala pojma za ovo, a vi?

Foto: Shutterstock

Pica je možda omiljena brza hrana na svetu, a za neke ljude je pravo umeće kako je jesti i uživati u njoj 100%.

Ipak, postoje velike šanse da smo je sve vreme jeli pogrešno.

Naime, londonski gastronom i autor svetskog vodiča "Where to eat pizza" Danijel Jang kaže da nikako ne biste smeli da je držite za ivicu. Umesto toga, picu treba da preklopite u ruci kao novčanik, jer ćete je tako lakše jesti i ništa neće curiti.

Upravo je tako jedu u Napulju, rodnom mestu čuvene pice.

Evo kako to treba da izgleda, a u nastavku pročitajte kako da napravite najbolje kućno testo za picu:

foto: printscreen/youtube/PBS NewsHour

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kašike ulja
  • malo soli
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Odmah ga razvucite u tepsiji u kojoj ćete peći picu. Nafilujte po želji i pecite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)