Ako ne volite klasičan čizkejk, probajte ga na ovaj način: Mekano i sočno zadovoljstvo citrusne note
Rapsodija prazničnog ukusa gotova za tili čas
Idealna poslastica za Novu godinu. Uživajte u ukusu čizkejka od pomorandže koji ćete jednostavno i brzo pripremiti.
Sastojci:
Za koru
- 300 g keksa
- 100 g maslaca
- 1 kašika šećera u prahu
Za fil
- 600 g krem sira
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašičica ekstrata vanile ili 2 vanilin-šećera
- 2 jaja
- 1/2 šolje milerama
Za krem
- 225 ml slatke pavlake
- 1 preliv za torte sa ukusom pomorandže
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu, pa dodajte istopljeni maslac. Rasporedite smesu u kalup prečnika 24 centimetara.
Za fil izmiksajte krem sir, šećer i vanilu, pa dodajte jendo po jedno jaje i na kraju dodajte mileram, pa kratko mutite. Izlijte smesu na podlogu od keksa i pecite 30 minuta. Zatim isključite rernu i ostavite tortu unutra sa odškrinutim vratima još 15 minuta.
Dobro ohladite i pripremite krem od narandže prema uputstvu sa pakovanja. Osavite da se hladi dok ne krene da se zgrušnjava, pa umutite slatku pavlaku i lagano umešajte u preliv. Prelijte tortu smesom i vratite u frižider.
Prijatno i srećni praznici!
(Telegraf.rs)