Ako ne volite klasičan čizkejk, probajte ga na ovaj način: Mekano i sočno zadovoljstvo citrusne note

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rapsodija prazničnog ukusa gotova za tili čas

Foto: Shutterstock

Idealna poslastica za Novu godinu. Uživajte u ukusu čizkejka od pomorandže koji ćete jednostavno i brzo pripremiti.

Sastojci:

Za koru

  • 300 g keksa
  • 100 g maslaca
  • 1 kašika šećera u prahu

Za fil

  • 600 g krem sira
  • 1/2 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrata vanile ili 2 vanilin-šećera
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje milerama

Za krem

  • 225 ml slatke pavlake
  • 1 preliv za torte sa ukusom pomorandže

Priprema:

Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu, pa dodajte istopljeni maslac. Rasporedite smesu u kalup prečnika 24 centimetara.

Za fil izmiksajte krem sir, šećer i vanilu, pa dodajte jendo po jedno jaje i na kraju dodajte mileram, pa kratko mutite. Izlijte smesu na podlogu od keksa i pecite 30 minuta. Zatim isključite rernu i ostavite tortu unutra sa odškrinutim vratima još 15 minuta.

Dobro ohladite i pripremite krem od narandže prema uputstvu sa pakovanja. Osavite da se hladi dok ne krene da se zgrušnjava, pa umutite slatku pavlaku i lagano umešajte u preliv. Prelijte tortu smesom i vratite u frižider.

Prijatno i srećni praznici!

(Telegraf.rs)