Slatko od jagoda po bakinom receptu: Uspeva i početnicima u kuhinji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slatko od jagoda se prema ovom receptu priprema veoma jednostavno

Foto: Shutterstock

Ljubitelji jagoda bi rekli da sezona ove slasne crvene voćke prođe za tren oka. Činjenica je da kratko traje, a da ih mnogi obožavaju. Iz tog razloga mnogi pokušavaju da sačuvaju jagodu za naredne mesece, ali u nešto drugačijoj formi: kao slatko ili džem.

Slatko od jagoda se prema ovom receptu priprema veoma jednostavno, pa nema bojazni da vam neće uspeti.

Sastojci: 

  • 1 kg jagoda
  • 1 kg šećera

Priprema: 

Jagode operite, skinite im peteljke i prosušite ih kuhinjskim ubrusom.

Voće stavite u šerpu, pospite kristal šećerom i pokrijte suvom krpom. Ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a može i preko noći.

Stavite da se kuva, pa kada provri, smanjite temepraturu i kuvajte oko 40 minuta.

U toku kuvanja slatko nemojte mešati, ali povremeno kašikom skinite penu sa površine.

Skuvano slatko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dok se u potpunosti ne ohladi. Potom ga stavite u sterilisane tegle i čuvajte na tamnom i hladnom mestu do upotrebe. 

Kada jednom otvorite teglu, slatko čuvajte u frižideru. 

Prijatno!

(Telegraf.rs)