Recept za đuveč sa šaranom i povrćem: Savršen nedeljni ručak
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Đuveč možete da pravite i bez ribe, ukoliko je ne volite, ali ona svakako daje poseban šmek ovom starom jelu.
Foto: Shutterstock
Đuveč sa šaranom je idealan nedeljni ručak koji možete da ponudite svojim ukućanima. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno.
Đuveč možete da pravite i bez ribe, ukoliko je ne volite, ali ona svakako daje poseban šmek ovom starom jelu.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka
- 6-7 mesnatih paprika
- 1-2 šargarepe
- 2 krompira
- peršunov list
- biber, so
- malo začinske paprike
- šaran ili riba po izboru (može i bez nje)
- 4 kašike pirinča
- 2 srednja paradajza
Priprema:
Očistite povrće i na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kada se luk postane staklast, dodajte seckanu papriku.
Začinite po ukusu, i prespite sve u nauljenu tepsiju. Potom dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i oljušćeni paradajz na kocke.
Za još bolji ukus stavite šnicle šarana preko, koju ste predhodno uvaljali u brašno.
Pecite na 220°C oko 60 minuta.
(Telegraf.rs)