Recept za đuveč sa šaranom i povrćem: Savršen nedeljni ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đuveč možete da pravite i bez ribe, ukoliko je ne volite, ali ona svakako daje poseban šmek ovom starom jelu.

Foto: Shutterstock

Đuveč sa šaranom je idealan nedeljni ručak koji možete da ponudite svojim ukućanima. Jelo sadrži nekoliko vrsta povrća i lako se sprema, a izuzetno je ukusno.

Đuveč možete da pravite i bez ribe, ukoliko je ne volite, ali ona svakako daje poseban šmek ovom starom jelu. 

Sastojci:

  • 3 veće glavice crnog luka
  • 6-7 mesnatih paprika
  • 1-2 šargarepe
  • 2 krompira
  • peršunov list
  • biber, so
  • malo začinske paprike
  • šaran ili riba po izboru (može i bez nje)
  • 4 kašike pirinča
  • 2 srednja paradajza

Priprema:

Očistite povrće i na ulju propržite iseckan crni luk i šargarepu sečenu na kolutove. Kada se luk postane staklast, dodajte seckanu papriku.

Začinite po ukusu, i prespite sve u nauljenu tepsiju. Potom dodajte pirinač, krompir isečen na kolutove i oljušćeni paradajz na kocke.

Za još bolji ukus stavite šnicle šarana preko, koju ste predhodno uvaljali u brašno.

Pecite na 220°C oko 60 minuta.

(Telegraf.rs)