Ideje za ručak: Pileće ćufte u krem sosu od pečuraka, savršeno jelo za jesenje popodne
Napravljene od svežih sastojaka, ove lagane ćuftice su gotove za svega 25 minuta
Ćufte od pilećeg mesa u kremastom sosu od pečuraka savršeno pašu uz jesenje, a recept za njihovo pravljenje je veoma lak.
Načinjene od svežih sastojaka, ove lagane ćuftice su gotove za svega 25 minuta, a ukoliko želite možete, odmah da napravite i u dvostruku količinu i ostavite ih u zamrzivaču kao dodatni obrok kada vam se ponovo prijede ovo ukusno jelo.
Sastojci:
- pakovanje makarona po izboru
- 500 g pilećeg mlevenog mesa
- 1,5 šolja prezli
- 1 jaje
- 250 g sitnog sira
- 1 čen belog luka, zgnječen
- 2 kašike maslinovog ulja
- 150 g šampinjona, debelo sečenih
- 150 g braon pečuraka, narezanih na četvrtine
- 300 ml neutralne pavlake
- suvi začin od povrća (prema ukusu)
- so i biber
- 2 kašike "vorčester" sosa
- sitno seckani peršun za dekoraciju
Priprema:
Skuvajte makarone prema uputstvima na pakovanju. Ocedite ih i ostavite sa strane.
U velikoj činiji pomešajte pileće mleveno meso, prezle, jaje, sir, beli luk i dve trećine šolje parmezana.
Oblikujte 16 ćufti.
Zagrejte pola ulja u velikom tiganju sa neprianjajućim slojem na srednjoj temperatruri. Ubacite ćufte da se prže. Povremeno ih okrećite na pet minuta ili dok ne porumene.
Prebacite ćufte na tanjir.
Zagrejte preostalo ulje u tiganju. Dodajte pečurke i pecite. Povremeno mešajte oko osam minuta ili dok ne omekšaju.
Dodajte pavlaku, preostali parmezan, vorčester sos, so i biber i druge začine po želji.
Smanjite toplotu na srednju. Dodajte ćufte i dinstajte još minuta ili dok se ćufte ukuvaju, a sos malo zgusne.
U sos dodajte kuvanu testeninu i poslužite posutu peršunom.
(Telegraf.rs)