Domaća riblja pašteta: Posni doručak za aktivan dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko vam je u danima posta ishrana postala jednolična, predlažemo da probate riblju paštetu na nešto malo drugačiji način

Foto: Shutterstock

Doručak je posebno važan obrok, a još je lepši kada je spremljen kod kuće, po domaćoj recepturi.

Ukoliko vam je u danima posta ishrana postala jednolična, predlažemo da probate riblju paštetu na nešto malo drugačiji način. 

Kada je spremite, može trajati nekoliko  dana, samo je uredno smestite u staklenu teglicu.

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine u komadima
  • 100 g susama
  • 100 g biljnog margarina
  • paradajz-pire (nekoliko kašika, po ukusu)
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema:

U suvom teflon-tiganju ispecite 100 grama susama. Ohladite ga i sameljite u električnom mikseru.

Umutite mikserom 100 grama posnog margarina, dodajte samleveni susam, jednu tunjevinu oceđenu od ulja, paradajz-pire, malo mlevenog bibera i suvog biljnog začina.

Paštetnu namažite na vaše omiljeno pecivo, a može biti i dobar sastojak sendviča.

Prijatno!

Video: Zdrav doručak pašteta od graška i mente

(Telegraf.rs)