Domaća riblja pašteta: Posni doručak za aktivan dan
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ukoliko vam je u danima posta ishrana postala jednolična, predlažemo da probate riblju paštetu na nešto malo drugačiji način
Foto: Shutterstock
Doručak je posebno važan obrok, a još je lepši kada je spremljen kod kuće, po domaćoj recepturi.
Ukoliko vam je u danima posta ishrana postala jednolična, predlažemo da probate riblju paštetu na nešto malo drugačiji način.
Kada je spremite, može trajati nekoliko dana, samo je uredno smestite u staklenu teglicu.
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine u komadima
- 100 g susama
- 100 g biljnog margarina
- paradajz-pire (nekoliko kašika, po ukusu)
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
U suvom teflon-tiganju ispecite 100 grama susama. Ohladite ga i sameljite u električnom mikseru.
Umutite mikserom 100 grama posnog margarina, dodajte samleveni susam, jednu tunjevinu oceđenu od ulja, paradajz-pire, malo mlevenog bibera i suvog biljnog začina.
Paštetnu namažite na vaše omiljeno pecivo, a može biti i dobar sastojak sendviča.
Prijatno!
Video: Zdrav doručak pašteta od graška i mente
(Telegraf.rs)