Podvarak sa ostacima pečenja: Iskoristite preostalo meso uz ovaj recept
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Još jedan odličan način da iskoristite ostatke hrane koju ste pripremali za praznik!
Foto: Shutterstock
Posle Vaskrsa vam obično ostanu parčići pečenja sa kojima često ne znate šta ćete. Evo kako da te parčiće upotrebite i skuvate zanimljivo jelo. Uz ovaj recept takođe ćete iskoristiti poslednje dane za pripremu jela od kiselog kupusa.
Sastojci:
- 2 veće glavice crnog luka
- šoljica pirinča
- manja glavica kiselog kupusa
- pola glavice slatkog kupusa
- nekoliko parčeta pečenja
- 1 kašika vegete
- 1 kašičica aleve paprike
Priprema:
Najpre iseckajte luk i izdinstati na malo ulja. Iseckajte kiseli kupus i prodinstati sa lukom. Kada kupus malo omekša dodajte isečen sladak kupus i šoljicu opranog pirinča. Prodinstajte uz pola šoljice tople vode. Dodajte parčiće pečenja, kašiku vegete i kašičicu aleve paprike. Promešajte i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni. Peći dok ne porumeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)