Tajni sastojak za kremasti pire-krompir: Idite korak dalje i napravite ukusan prilog

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prost i jeftin način da ovom jelu date posebnu notu

Foto: Shutterstock

Krompir je uvek dobar izbor kada je reč o prilozima, posebno ako pričamo o pire-krompiru. Bilo da ide uz piletinu ili ribu, uvek je omiljen, a i ne priprema se dugo.

Svi znamo kako se on pravi, ali uvek postoji nešto što biste mogli da promenite, izbacite u koracima ili ubacite da mu obogatite ukus. Postoji tajni sastojak koji bi valjalo da se ubaci u pire-krompir kako bi on dobio dobru i lepu kremastu strukturu, piše "Southern living".

U pitanju je krem-sir.

Foto: Shutterstock/Jerome.Romme

Obično ubacimo malo margarina, mleka ili putera, ali ukoliko sledeći put dodate krem-sir, videćete da je to najbolja opcija i da će pireu dati sve što je potrebno. Pre nego što to uradite, trebalo bi da znate nekoliko stvari.

Jako je važno da, pre nego što ga dodate krompiru, krem-sir odstoji na sobnoj temperaturi neko vreme. Dakle, nikako nemojte krem sir ubacivati direktno iz frižidera u topao i kuvani krompir. Najbolje je da kada stavite krompir da kuvate, tada izvadite krem sir iz frižidera.

Takođe možete, kada se krompir skuva, da ga procedite i u tu šerpu, ne ispirajući je, ubacite malo putera i krem-sir u šerpu da se otopi i sjedini, pa, kada spremite krompir u nekom trenutku, dodate topao puter i krem-sir.

Da li ćete naredni put spremiti pire-krompir na ovaj način?

(Telegraf.rs)