Posni pasulj na vodi je recept koji svi obožavamo: Gotovo se ne razlikuje od mrsnog
Pripremu ovog delikatesa ne treba izbeći
Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvek rado viđen na trpezi.
Ovaj posni recept za pasulj na vodi se priprema veoma lako i svako ga može bez muke napraviti.
Sastojci za posni pasulj na vodi:
- 500 g pasulja
- 2-3 srednje šargarepe
- 3 srednja krompira
- velika kašika aleve paprike
- 1 glavica manjeg crnog luka
- biber
- so
- voda
Priprema posnog pasulja na vodi:
Veče pre pripreme, properite dobro zrna pasulja u nekoliko voda i ostavite potopljena preko noći.
Sutradan, prokuvajte pasulj u drugoj vodi. Dok se on krčka, izdinstajte crni luk i pred kraj mu dodajte alevu papriku uz dodavanje vode.
U šerpu u kojoj se kuva pasulj, treba biti nešto više od pola vode u šerpi.
Dodajte izdinstani luk sa mlevenom paprikom, so i biber i preklopite.
Po želji, dodajte malo sirćeta.
Povremeno dolivajte vodu.
Pasulj ostavite da se krčka sat vremena, a 20 minuta pred kraj dodajte šargarepu i krompir.
Prijatno!
(Ona.rs)