Super-brzi pileći ražnjići sa povrćem: Šareni tanjir namirnica za ove letnje dane

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Zabavan je način pripreme ovog jela

Foto: Shutterstock/Liliya Kandrashevich

Istina je da je savet da ne provodimo previše vremena pored šporeta i grejnih tela, ali postoje neki obroci koji su prosto neodoljivi i nećete moći, a da ih ne spremite čak i po toplom danu. Upravo je takav i ovaj recept za pileće ražnjiće sa povrćem koje ćete odmah smazati.

Sastojci za pileće ražnjiće sa povrćem:

  • 800 g pilećeg mesa
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike soja sosa
  • sok od pola limuna
  • 3 paprike (crvene, žute i zelene boje)
  • 1 kašika suvog origana
  • malo maslinovog ulja
  • so

Priprema pilećih ražnjića:

Pileće meso se potrudite da isečete na jednake komade i stavite u činiju. Preko mesa sipajte soja sos, sok od limuna, origano, maslinovo ulje, izgnječene čenove belog luka i so pa dobro promešajte.

Ostavite da ostoji najmanje dva sata.

Za to vreme, isecite i paprike takođe na neke jednake komade.

Uzmite ražnjiće pa ređajte komad mesa, komad paprike. Po želji možete dodati recimo i crni luk, tikvice ili pečurke, lepo će se slagati sa mesom.

Tako poslagane ražnjiće možete da pečete na roštilju ("pravom" ili električnom) ili u gril tiganju. Potrebno je da nekoliko minuta bude ražnjić na jednoj strani kako bi se piletina dobro ispekla.

Gotove ražnjiće možete jesti sa kiselom pavlakom, caciki salatom ili nekim drugim umakom.

Prijatno!

(Ona.rs)