Kuvano jelo koje će vam ugrejati dan: Piletina u povrću je ukus koji se ne zaboravlja
Tanjir koji znači toplinu i snagu
Kišnom danu uvek treba prilagoditi dnevni meni, te je poželjno birati jela koja će nas ugrejati i okrepiti za sve obaveze koje nas čekaju. Kuvano jelo, toplo, "na kašiku" nezamenjivo je po hladnom danu koji najavljuje jesen.
Recept za ovo kuvano jelo je jednostavan, a obećava ukus koji se ne zaboravlja.
Sastojci:
- pileće belo meso
- 2 krompira
- 3 paprike
- 2 zelena paradajza
- 2 crvena paradajza
- 1 patlidžan
- prešun, koren i list
- šargarepa
- suvi bilji začin
- biber
- ulje
Priprema:
Piletinu isecite na kocke, pa je prodinstajte na vrelom ulju.
Dodajte joj na kocke isečen krompir, šargarepu i koren peršuna, pa na blagoj temperaturi nastavite da dinstate. Ukoliko treba, dodajte malo vode.
Svemu pridružite isečene paprike, paradajz i patlidžan, začinite i još malo prodinstajte.
Nalijte vodu da prekrije sastojke, začinite, pa kuvajte na laganoj vatri oko pola sata.
Pred kraj dodajte iseckan beli luk i list peršuna.
Služite toplo.
Prijatno!
(Ona.rs)