Stiže Mekbaget

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski posetioci lanca Mekdonalds restorana uskoro će moći da uživaju u svojevrsnom nacionalnom specijalitetu, goveđem hamburgeru sa ementaler sirom i senfom, serviranom u svežem baget hlebu

Čelnici kompanije Mekdonalds, iliti Mekdo kako Francuzi u žargonu zovu 1,228 restorana brze hrane raštrkanih po čitavoj zemlji, odlučili su da svoje proizvode približe nacionalnoj kuhinji nepobedivih Gala, pa će tako uskoro moći da se proba jedinstveni McBaguette hamburger.

Inače, Mekdonalds se već nekoliko godina trudi da u svoju ponudu, osim globalnih popularnih obroka, uvrsti i specifičnosti nacionalnih kuhinja pojedinih država. Pa se tako u Španiji na meniju može naći paradajz čorba Gaspačo, u Finskoj pljeskavica servirana u ražanoj lepinji Rye McFeast, dok Italijani imaju priliku da uživaju u dva jedinstvena mek-sendviča Adagio sa mocarelom i Vivace sa rukolom. Prvi hamburger od telećeg mesa trebalo bi da dobije Švajcarska, dok su Nemci u pregovorima za Mekdonalds kobasice.