• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Smršala je skoro 20 kilograma, a za to je zaslužno odbacivanje jedne "toksične navike"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svoje rezultate ponosno pokazuje na "TikToku", a sada zadovoljna može da se bavi onim čime je oduvek želela

  • 0

Biti majka nimalo nije lako, a ono što je sasvim prirodno jeste da se telo nakon porođaja sasvim promeni. Danas se na neki način"forsira" na društvenim mrežama jedan zdrav život, koji je uzrok i dobre linije i fit figure, ali ovo nije nešto što treba da se nameće ženama nakon porođaja kao očekivana stvar.

Sasvim je normalno da kilogrami variraju, nakon što je neko postao majka, a kada se oslobodi vreme, neke majke odlučuju da je konačno vreme da se posvete svom telu. Bez ikakvog pritiska, to je uradila i Džodi, mama troje dece i sada influenserka u usponu. Nakon trećeg porođaja imala je problem sa viškom kilograma, ali nije toliko marila za to, jer je znala da je to rezultat jednog novog i najvažnijeg poglavlja u njenom životu. Kada je vreme malo odmaklo, Džodi je dobila veliku inspiraciju od majki koje su po podkastima i na društvenim mrežama pričale o svom fitnes putu nakon porođaja.

Inspirisana time i sa dovoljno prikupljenih informacija, samo je jedno jutro "presekla i okrenula novi list", prenosi "NYPost.com".

Pre samo godinu dana, Džodi  je bila na najvećoj težini od 80 kilograma, koji su u odnosu na njenu visinu od 160 centimetara, izgledali kao veliki višak. Kako još navodi, to ju je dovelo do kategorije "gojaznih". Budući da je zauzeta mama, Džodi više nije imala vremena da svoje zdravlje stavlja na prvo mesto i kaže da je tokom godina stekla i neke loše navike.

Ove godine, 36-godišnjakinja je rekla da je imala cilj da vrati svoju težinu, koju je imala pre bebe.

- Nisam bila gojazna dok nisam ostala trudna. Posle tri trudnoće i užurbanog načina života odgajajući svoju decu, dobila sam težinu, uz uspone i padove, kroz 11 godina. Počela sam da gledam mnogo video snimaka drugih mama i ljudi poput mene koji su smršali i bilo je zaista inspirativno. Radila sam mnogo na sebi psihički, pre nego što sam počela da radim i fizički. Morala sam da naučim sebe da budem ljubazna prema svom telu, iako su postojali problemi koji su morali i koje sam želela da se rešim - govorila je ona.

Kada je imala najviše kilograma, rekla je da se i tada osećala lepo, ali ne i potpuno svojom. Oduvek je volela modu, ali su je kilogrami i izgled ograničavali da izgleda kako želi.

@jodielm I’ve lost 19kgs thanks to a calorie deficit and finding movements I love at the gym. Its important to love ourselves and make changes in a sustainable healthy way for the sake of our physical and mental health. Come join me on my journey 💪 #health #sustainableweightloss #caloriedeficit #caloriedeficitforweightloss #weightloss #weightlosstransformation #transformation #fitness #fitnessjourney #motivation #overweight #perth #australia #gymgirl #fittok #livingmybestlife #hotgirlsummer ♬ son original - SKR

Mama je takođe otkrila da je stekla "toksičnu" naviku da gricka slatkiše kasno uveče i da je lako mogla da pojede blok čokolade u jednom dahu.

- Najgori deo u vezi sa prekomernom težinom je to što sam osećala da sam izgubila sebe. To takođe može doći kada postanete roditelj bez obzira na vašu težinu, ali je svakako faktor. Uvek sam volela modu, čak i kad sam bila gojazna. Morala sam ponovo da otkrijem svoj stil, jer ono što mi je ranije odgovaralo nije funkcionisalo kada sam se ugojila. Postanete druga osoba spolja, ali iznutra se osećate isto - navodi ova mama.

Takođe, navodi da joj je u naviku prešlo da žudi za čokoladom kasno uveče i da nikako nije mogla da se odupre tome. Da bi započela svoj put mršavljenja, Džodi je odlučila da zauvek napusti slatkiše u kasnim satima, ali i da ih svede na minimum konzumiranja u toku jednog dana u nedelji.

Primenila je metodu 80/20, kada u 80 odsto slučajeva kada jede, jede ono najzdravije, a da u 20 odsto slučajeva može sebi da priušti malo oduška. Ovo je odredila izračunavajući kalorije i sve što treba da unosi u toku dana da bi došla do sebi idealne kilaže.

Za manje od godinu dana je smršala skoro 20 kilograma i konačno pokazala sebe u jednom novom, a starom, svetlu. Sada i dalje radi na sebi i svojoj liniji, ali se vratila u svet mode, te je ponovo pronašla sebe.

Ono što izdvaja kao njen lični ponos, pored svog uspeha, jeste i to što primećuje po komentarima da je i ona sama mnogima inspiracija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe sa jastukom za ravan stomak i isklesane trbušnjake

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje