• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uveo sam ovih pet promena i izgubio 4,5 kilograma": Poslednja je najvažnija, ali i najteža

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bitno je da se ostane fokusiran i dosledan cilju

  • 0
steper, step, vežbanje Foto: Shutterstock/ninikas

Kako se približavamo hladnom vremenu, tako se sve više odlučujemo da ostanemo kod kuće, pa se automatski manje i krećemo i često imamo problema sa viškom kilograma.

Tada pokušavamo da promenimo nešto u našoj ishrani, a istina je da je i fizička aktivnost jako bitna i da je to usko povezano jedno s drugim.

Jedan fitnes trener po imenu Kam je otkrio kako je uspeo da za kratko vreme uspe da se reši viška kilograma. Njegovu snimci na raznim platformama pogledani su po nekoliko miliona puta, što govori o verodostojnosti njegovih reči. On je za 50 dana izgubio 4,5 kilograma uz minimalnih pet promena.

Pratio je kalorije

Njegov cilj je bio da u danu unese u sebe 1900 kalorija. Iako je malo reći da je njegova ishrana zaista zdrava, to mu daje vremena da za 50 dana otkrije gde greši i kako da "sakupi" te zdrave kalorije.

Ovo brojanje kalorija je neophodno za gubitak težine, čak i ako ste sigurni da jedete samo zdravu hranu, znajte da može da se desi da pojedete i previše. To je odličan način da shvatite koliko uopšte unosite hranu u sebe i pokušate da smanjite unos količine namirnica da biste videli rezultate.

Unapredite vežbe

Pravo je vreme da onda i povećate intenzitet svojih treninga. Vežbajte pet puta nedeljno, naizmenično preskačući vijaču i dizanja tegova. Njegov dodatni savet je da kupite vijaču koju možete da povežete sa svojim telefonom i automatski možete da pratite svoj napredak i skok. Idealno bi bilo kada biste 2.000 puta preskočili vijaču.

S druge strane, podizanje tegova je važno zbog održavanja mišića i sagorevanje kalorija, koje možete da uparite sa kardio treningom visokog intenziteta.

Merenje na vagi

To može da pokaže šta ste izgubili ili dobili treningom. Dakle, pod ovim mislimo na onu vagu koja meri sve - masti, proteine i slično. Ne morate to raditi posle svakog treninga, jer posebno posle prvih nekoliko i ne možete primetiti neke zavidne rezultate. Znajte da je potrebno vreme da se izgradi mišić, čak celih mesec dana. Budite strpljivi.

Jutarnje vežbe

Njegova preporuka je da se odlučite za vežbanje u prepodnevnim satima, u odnosu na popodnevno. Probajte da odvojite makar pola sata pre posla da istrčite po kraju, jer znajte da ćete se mnogo bolje osećati. Ujedno, fokus će vam biti bolji, lakše ćete odluke donositi, a osim toga popodne ćete imati više vremena za porodicu i prijatelje.

Izbacite nezdrave namirnice

Brojanje kalorija je usko povezano sa ovom poslednjom stavkom. Jednog dana je hteo da testira sebe - pojeo je tri kockice crne čokolade, pola kesice kokica i jedna čaša vina - ukupno je to 600 kalorija. Zatim je otišao na trening. Išao je mnogo teže nego inače. Kada bi ih jeo svaki dan, uneo bi u sebe više nego što inače unosi drugom hranom. Iako je obožavatelj grickanja, morao je svega ovoga da se odrekne, ako već želi brze rezultate. Uneo je dosta proteina, vlakana i ostalih kvalitetnih namirnica.

Da li ćete poslušati savete?

(Ona.rs / Body network)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Teorija zdravlja: Gojaznost postaje bolest broj 1 u savremenom svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje