• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste probali piloksing? Trening koji čini čuda za oblikovanje tela

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Benefiti ovakvog vežbanja su istezanje, preznojavanje i izbacivanje toksina iz tela, kao i oblikovanje svih grupa mišića

  • 0
piloksing

Foto: Shutterstock

Bez obzira na to da li ste već odabrali sport pomoću kog održavate kondiciju ili ste još u potrazi za treningom koji će vam apsolutno odgovarati, probajte piloksing, koncept vežbi koji je posebno omiljen holivudskim zvezdama.

Reč je o pilatesu kombinovanim sa boksom, tako da nećete samo istezati i oblikovati mišiće, već ćete i ubrzati metabolizam, istopiti masne naslage i postati snažniji.

Ukoliko istrajete sat vremena u piloksingu, potrošićete 800 kalorija, a već posle petog treninga moći ćete da obučete pantalone za broj manje. Ovo bi svakako trebalo da bude podsticaj ukoliko ste tokom zime bili malo ili nimalo aktivni i dobili „jastučiće“ na nadlakticama, stomaku, zadnjici, kukovima i butinama.

Trening piloksinga počinje vežbama iz pilatesa, a nastavlja se nizom udaraca i drugih reskih pokreta koji su karakteristični za boks.

Benefiti ovakvog vežbanja su istezanje, preznojavanje i izbacivanje toksina iz tela, kao i oblikovanje svih grupa mišića. Da biste ubrzali proces mršavljenja, poslužite se sledećim trikom: pet minuta radite pilates vežbe, pet minuta izvodite energične bokserske pokrete, pa pet minuta istežite telo kao da plešete, i tako u krug do punog sata.

Naravno, najbolje je da piloksing radite uz sertifikovanog trenera kako biste izbegli bilo kakvu vrstu povrede.

Piloksing možete da vežbate u sportskom centru, u svom domu, ali i napolju. Ubacite piloksing u svoj dnevni raspored i primetićete kako ne samo da iz dana u dan bolje izgledate, već i bistrije mislite i imate više energije.

Video: Glute bridge - Sa Natašom do definisane zadnjice

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje