• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moja Jela: Obogatite vaskršnju gozbu rolovanom ćuretinom sa pršutom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelena Knežević vam daje savršeni recept za gozbu u čast predstojećeg velikog praznika!

  • 0
Moja Jela Foto: Nikola Anđić

U nedelju praznujemo Vaskrs i shodno tome, nakon posta, pripremamo mrsnu trpezu. Uvek je izazov pripremati hranu za puno ljudi, izabrati jelo koje ne iziskuje komplikovanu pripremu, kao i pronaći pravu recepturu.

Jelena Knežević je ovom prilikom prirodna prostranstva Srbije zamenila profesionalnom kuhinjom kako bi vam pokazala način na koji ona sprema idealan vaskršnji specijalitet - rolovanu ćuretinu sa pršutom.

Ovaj speciajlitet okupan aromama začina biće centar vaše praznične trpeze.

Kompletnu pripremu pogledajte u videu u tekstu i uživajte u najradosnijem prazniku!

Sastojci:

  • 150 g praziluka
  • 90 g drške celera 
  • 1 čen belog luka
  • 150 g pršute 
  •  700 g ćuretine
  • 150 g slanine
  • 70 g sira
  • peršun
  • ruzmarin
  • majčina dusica (po želji)
  • so
  • biber
  • čili

Iako nije tradicionalno jelo, rolovano meso je idealno za svečanu prazničnu trpezu, ali i redovan nedeljni ručak.

Uživajte u gledanju Jelinog načina pripreme i pokupite od nje najbolje kulinarske trikove. 

A kada dođe vreme za desert, pogledajte i Jelinu pripremu San Sebastijan čizkejka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica