6 vežbi sa skidanje "jastučića" sa zadnjice i butina

B. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Zima nije vreme kada ne vežbamo

Foto: Shutterstock

Usled višesatnog sedenja mnoge žene se bore sa viškom kilograma koji se skuplja u predelu zadnjice i na butinama.

Ponekad nije dovoljna samo šetnja već moramo da se i oznojimo kako bismo se oslobodili tih "jastučića". Oni malo iskusniji vežbači ali i fitnes treneri znaju da se to zove "bisage", a u nastavku možete pročitati koje su to vežbe koje bi trebalo da praktikujete kako ne biste imali problem sa ovim delom tela, piše "Beauty epic".

1. Bočno podizanje nogu

Foto: Shutterstock/Vadim Zakharishchev

Lezite na desni bok tako da vam telo bude ispravljeno. Uverite se da je leva noga direktno iznad desne, a zatim zavijte desnu ruku u lakat da biste podržali glavu. Polako podignite levu nogu do maksimalne moguće visine, pa je spustite nazad. Kada uradite jednu seriju, ponovite i na levoj strani.

2. Čučnjevi

Foto: Shutterstock

Stanite raširenih nogu nešto više od širine kukova. Spojte prste i postavite ruke na grudi, u molitvenu pozu. Počnite polako da spuštate telo i zaustavite se kada zadnjica dođe u ravan sa kolenima. Pravite čučnjeve u seriji koliko vam odgovara.

3. Bočni iskorak

Foto:Shutterstock

Stojte mirno, a zatim ruke stavite na bokove. Desnu nogu savijte u kolenu, a levom napravite korak u stranu. Držaćete tako kose mišiće zategnutim, a zatim počnite da gurate telo prema levom stopalu. Budite u ovom položaju neko vreme, pa ponovite i sa desnom nogom.

4. Steper

Foto: Shutterstock/ninikas

Uzmite neku nisku stolicu ili baš steper ako imate. Levom novom zakoračite na to postolje, desnu ispružite nazad i neka bude u vazduhu, dakle nemojte da se i desnom nogom oslanjate na postolje.

5. Most

Foto: Shutterstock/Undrey

Svi smo ovo radili na času fizičkog u školi. Lezite na leđa sa rukama ispravljenim pored tela. Savijte noge u kolenima, pa podižite zadnjicu uvis kako biste postigli pozu mosta. Glavu ne podižite već dopustite samo kukovi da se pomeraju.

6. Izdržaj

Foto: Pexels.com/Elina Fairytale

Zauzmite tradicionalnu pozu za izdržaj i neka vam laktovi budu ispod ramena. Podignite telo sve dok ne bude celo u ravni i potrudite se da budete u ovom položaju do 45 sekundi, pa se spustite.

Preporuka je da se svakako rade ove vežbe imali "bisage" ili ne.

(Ona.rs)