3 začina koja mogu da vam pomognu u mršavljenju: Evo kako na lak način možete da održavate kilažu

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Začini koji poseduju brojna hranljiva svojstva

Foto: Shutterstock/Roman Samborskyi

Za zdrav način života i održavanje idealne težine potreban je miks svega: i kvalitetne i izbalansirane ishrane, ali i fizičke aktivnosti, makar to bila i obična šetnja.

Međutim, korišćenje određenih začina može da vam pomogne u tom procesu mršavljenja. Istina je da nam je možda teško da se odreknemo neke vrste hrane, jer znamo da iako je veoma ukusna, često je i najštetnija i najviše goji. Zato je vreme da u tu hranu ubacite i sledeće začine.

Đumbir

Foto: Pixabay

Iako se vekovima koristi u medicinske svrhe, nova istraživanja sugerišu da njegova hranljiva svojstva mogu podržati gubitak težine, smanjiti masnoće na stomaku ali i pomoći u kontroli apetit, piše "Magic kitchen".

Crni biber

Foto: Shutterstock

Ovo je savršen začin koji možete dodati kajgani recimo, salati ili bilo kom glavnom jelu. Da li ste znali da sadrži hranljivo jedinjenje koje može da pomogne u sprečavanju povećanja telesne težine? Nedavne studije otkrile su da piperin može da pomogne u smanjenju telesne težine i u sprečavanju stvaranja masnih ćelija.

Cimet

Foto: Pixabay

Antioksidanti koji se nalaze u cimetu i koji dolaze iz kore drveta, mogu da pomognu u snižavanju niova šećera u krvi, suzbijanju apetita ali i podsticanju gubitka težine. Takođe, istraživanja sugerišu da može da uspori varenje ugljenih hidrata, jer upravo njihovo prekomerno konzumiranje može doprineti povećanju težine.

Da li volite sve ove začine?

(Ona.rs)