On je najlepši i najzgodniji srpski glumac: Milan Marić izgubio 24 kilograma zbog uloge uz pomoć jedne stvari

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspelo"

Foto: Mileta Mirčetić

Milan Marić, trenutno jedan od najpoželjnijih srpskih glumaca, jedan od retkih koji se odvažio na drastičnu promenu kilaže zarad uloge. Iako je to čest slučaj u Holivudu, na primeru Hoakina Finiksa, malo ko se od naših usudio na veliku transformaciju. Uglavnom to rade isključivo zbog lične želje i zdravlja, kao što je slučaj sa Andrijom Kuzmanovićem.

Ali, Milan Marić se svojevremeno zbog uloge ruskog pisca Sergeja Dovlatova ugojio čak 30 kilograma, a potom zbog tumačenja uloge legendarnog Tome Zdravkovića smršao je sa 103 na 79 kilograma.

Rešenje se krilo u količini hrane u obrocima, pa je iz ishrane izbacio jedan obrok.

- Promena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, već promena u glavii odnosu ka svom telu. To nije telo na koje si ti navikao. Osećaš, kao da si u tuđem telu, treba ti period adaptacije. Nije samo teško ugojiti se, već i kad mnogo smršaš taj gubitak utiče na tebe - rekao je Marić za Blic i istakao da je gladovanje ono što je njemu pomoglo da izgubi kilograme.

- Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspelo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš da ustaneš u šest da bi radio, a nekad snimaš celu noć. Uradio sam najprostiju stvar - prepolovio sam obroke. Izbacio sam hleb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedan obrok sam izbacio a druge prepolovio. Za dva meseca je to dalo rezulate - otkrio je glumac.

Njegova dijeta nije posebno preporučljiva, jer može da bude drastična za organizam, a iako daje rezultate, oni uglavnom ne budu trajni kad se osoba vrati starom režimu ishrane. Ipak, Milan ističe da je njegova dijeta, zapravo, gladovanje i ograđuje se od bilo kakvih preporuka, ovo je bilo nešto što je morao da učini tako brzo.

(Ona.rs/Blic)