Spremite najbolji i najukusniji domaći humus koji je 100 puta bolji i jeftiniji od kupovnog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leblebija je jedno od najboljih zrnevlja koje možete da jedete

Od leblebija najčešće spremamo neprevaziđeni humus koji je odličan dodatak mnogim jelima, ali i falafelu.

Kako biste spremili sami svoj domaći humus, treba vam:

- 2 konzerve leblebije ili dobro skuvane leblebije,

- pola šoljice tahinija,

- 1/4 šoljice maslinovog ulja,

- 2 češnja belog luka,

Ništa lepše od domaćeg humusa. Foto-ilustracija: pixabay.com

- jedna kašika aleve paprike,

- sok jednog limuna,

- sveži iseckani peršun.

Stavite sve sastojke sem peršuna u blender i dodajte po potrebi malo vode. Miksajte dok ne dobijete glatku pastu ili pire i dodajte vodu ukoliko je previše suvo. Probajte i po potrebi dodajte još limunovog soka ili soli, sve po ukusu. Servirajte ukrašeno peršunom, alevom paprikom ili sa malo maslinovog ulja.

(Telegraf.rs/epicurious.com)