Posne lazanje koje su skoro iste kao i mrsne: Recept koji ne treba preskočiti

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Svako parče će vam biti sve lepše i lepše

Foto: Shutterstock

Posne lazanje su idealan način da "prevarite" stomak u toku posta. Ukusi su gotovo identični, što samo znači da ćete još slasnije pojesti svako parče ovog jela. Spremite se za recept koji će vam ulepšati post.

Sastojci za posnu lazanju:

  • posni listovi lazanje 
  • srednja glavica crnog luka
  • 2 šolje paradajz-sosa ili soka
  • 2-3 čena belog luka
  • 250-300g pečuraka
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje
  • brašno

Priprema posne lazanje:

Sitno iseckajte crni luk i na ulju ga pržite sa iseckanim belim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke.

Kada se izdinsta, dodajete sos od paradjza i mešajte.

Kada se zgusne, sklonite sa vatre.

Na tihoj vatri u tiganj sipajte brašno i dodajte malo vode i začina. Kada napravite bešamel sos, sklonite sa vatre.

Listove lazanje prelijte ključavom vodom i ostavite na jedan minut da se opuste.

Vatrostalnu činiju premažite uljem i poređajte dva do tri lista lazanja.

Prelijte sosom od paradajza, pa bešamel-sosom.

Stavite još jedan red listova, pa ponovite postupak.

Slobodno ostatke soseva prelijte preko poslednjeg reda lazanja.

Stavite lazanje da se peku na 200 stepeni 30 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)