Brza krempita za sve ljubitelje slatkog: Za tili čas je na vašoj trpezi

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nežan krem i kore koje se tope u ustima

Foto: Shutterstock

Krempita nikada ne ispada iz mode, a pravo je vreme da se podsetite njenog jednostavnog, ali dobrog ukusa. Ovo je jedan od najpopularnijih deserta na našim prostorima, a ovaj recept će vas uveriti i zašto je to tako.

Sastojci za krempitu:

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 2 jajeta
  • litar mleka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 1 kesica vanilin šećera
  • oko 100 g brašna
  • 120 g šećera
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema krempite:

Lisnato testo razvuceite na radnoj površini, pa podelite da dobijete dve ravnomerne kore.

Odvojte čašu mleka sa strane, a ostatak stavite da se kuva. U činiju pomešajte ostale sastojke, pa dodajte u mleko.

Mešajte ih dok smesa ne postane skroz gusta, pa stavite u frižider na 20 minuta.

Kore stavite da se zapeku 15 minuta na 200 stepeni.

Jednu koru iskoristite kao bazu, pa je prekrijte svim filom. Preklopite drugom korom, pa onda vratite u frižider da se hladi što duže.

Pospite preko šećer u prahu i servirajte.

Prijatno!

(Ona.rs)