• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do ravnog stomaka pomoću jastuka: 5 vežbi za isklesane trbušnjake

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako imate salčiće na stomaku, uradite ove vežbe odmah po buđenju - sve što vam je potrebno su jastuk i dobra volja

  • 0

Salčiće na stomaku možemo da sakrijemo garderobom, ali u sezoni kupaćih kostima svaki naš gastronomski greh i izostanak vežbanja “izlaze na sunce”.

Uz režim ishrane koji isključuje proste ugljene hidrate, šećere i zasićene masti, trebalo bi uključiti šetnje i vežbe pomoću kojih ćemo ojačati i zategnuti stomačne mišiće.

Fitnes instruktorka Lara Bojanić za Ona.rs pokazuje vežbe za ravan stomak koje možete da radite svakog jutra, odmah po buđenju.

Ne morate čak ni da ustajete iz kreveta - samo uzmite jastuk kao pomoćni rekvizit i upotrebite ga da “razbudite” stomačne mišiće. Naravno, vežbe možete da radite i na podu ukoliko vam krevet nije dovoljno prostran ili dušek "upada", pa nemate dobar oslonac.

- Paralelno sa jačanjem mišića stomaka, ove vežbe će vam pomoći da oblikujete i butine, kao i ruke - kaže Lara Bojanić za Ona.rs.

- Idealne su za osobe koje ne vole da vežbaju u teretani i nemaju sportske rekvizite, a žele da imaju ravan stomak i isklesane trbušnjake. Naravno, važno je i da vodite računa o ishrani i da isključite sve namirnice koje povećavaju nadutost i koje su pune takozvanih praznih kalorija.

Vežbe koje Lara preporučuje trebalo bi da radite svakog drugog dana, a trening bi u proseku trebalo da traje desetak minuta. Za efikasnije rezultate u dnevnu rutinu uključite i malo bržu šetnju u trajanju od sat vremena svakog dana.

Trening za jačanje stomačnih mišića i isklesane trbušnjake pogledajte u snimku na početku teksta.

"Instagram" nalog Lare Bojanić možete da pratite na ovom linku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 super vežbe za dobar tonus butina: Oblikujte noge pred sezonu kupaćih kostima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje