Najbogatiji mladoženja imao 208 kilograma, izgubio 108, pa vratio: Ovo je razlog zbog kog ne može da smrša

J. V.
Vreme čitanja: oko 3 min.

U procesu transformacije desila se i pandemija korona virusa

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Venčanje sina milijardera Mukeša Ambanija, Ananta Ambanija sa kćerkom milijardera Šri Viren Merčanta, Radikom Merčant, dospelo je na naslovnice iz nekoliko razloga - zbog troškova od oko 600 miliona dolara do plejade svadbene odeće koju su nosi mlada i mladoženja, ali i gosti, poput Kardašijanki, Džona Sine i Prijanke Čopre.

Dok stotine fotografija dokumentuju svadbu, koja je počela još u martu, mnogi su možda zaboravili na mladoženjinu transformaciju pre venčanja.

Anant se u prošlosti borio sa nizom zdravstvenih problema, od astme do upotrebe steroida i gojaznosti. Ovaj 29-godišnjak je imao čak 208 kilograma, ali je izgubio 108 kilograma kroz zdravu ishranu i režim vežbanja pre nego što se ponovo ugojio zbog lekova za astmu.

Drastičan gubitak težine

Anant je započeo svoj put mršavljenja 2014. uoči svog 21. rođendana. Tokom 18 meseci, izgubio je 108 kg uz pomoć bivšeg člana obezbeđenja koji je postao poznati trener - Vinoda Čane.

Prvi prioritet je bio rešavanje njegovih loših navika u ishrani, zamena brze hrane i načina života hranom bez šećera, visokim sadržajem proteina i malo ugljenih hidrata, kao što su sveže voće i povrće, sočivo i mahunarke, i ograničavanje njegovog unosa kalorija na 1200 do 1400 na dan.

Što se tiče vežbanja, Vinod je polako počeo sa ponavljanjima niskog intenziteta i 30-minutnim šetnjama, koje se polako povećavalo na šetnje od 21 kilometar, jogu i trening sa tegovima do pet sati dnevno.

Vinod je priznao da je bilo "teško" da se nosi sa Anantovom astmom, ali je rekao da je bio posvećen svom zdravstvenom putu, smanjivši svoju težinu na 88 kg.

Foto: Dinodia Photos / Alamy / Alamy / Profimedia

Do 2016. godine, Anant je ponosno pokazivao svoju novu doteranu građu, ali njegova majka Nita je 2017. za "Times of India" objasnila da je na njegovu težinu uticala njegova astma, koja je lečena steroidima.

Steroidi pomažu u upravljanju zapaljenjem u disajnim putevima tako što smiruju imuni odgovor koji izaziva suženje disajnih puteva i smanjuje oticanje. Međutim, neželjeni efekti mogu biti povećan apetit i zadržavanje vode, što dovodi do povećanja telesne težine. Nita je rekla da je on astmatičar i da pati od gojaznosti, pa je "morao da smrša iz zdravstvenih razloga", dodajući da mu se pridružila na njegovom zdravstvenom i velnes putu.

- Šta god je on jeo, jela sam i ja. Kad god je on vežbao, vežbala sam i ja. Da je on otišao u šetnju, išla bih i ja. On je bio moja glavna motivacija i još uvek se borimo protiv gojaznosti. Ima toliko dece koja to imaju, a majke se stide da to priznaju.

Foto: Profimedia

Vraćanje kilaže

Anant je imao puniju figuru na rođendanu svoje tadašnje devojke, a sadašnje žene Radike Merčant 2020. godine.

Njegov promenjeni izgled je navodno posledica loših navika u ishrani i vežbanju koji su se vratili tokom izolacije zbog korona virusa. Anant je propustio nekoliko javnih nastupa u narednim mesecima, uključujući 44. godišnju generalnu skupštinu "Reliance Industries" u junu 2021, ubrzo nakon što je imenovan za direktora u odboru "Reliance New Energy Solar".

Novopečeni direktor i naslednik porodičnog bogatstva nedavno nije govorio o svom velnes putovanju, ali je delovao dobro raspoloženo dok je uživao u nizu proslava venčanja sa Radikom, ne marivši za izgled i kilograme.

Nakon što su fotografije sa svečanosti postale viralne na društvenim mrežama, mnogi korisnici društvenih mreža su osramotili Ambanija To je odraz kako ljudi nastavljaju da osuđuju druge na osnovu njihove veličine tela.

(Ona.rs)