Po bakinom tajnom receptu: Čokoladna torta u koju deci možete "podvaliti" povrće, a da ni ne shvate
Kako deci "podvaliti" zdrave namirnice?
Brat i sestra su se dosetili tajnog bakinog recepta za tortu od zdravih namirnica. Naime, baka je svojevremeno otkrila kako da povrće smesti u ukusan čokoladni kolač i time deci učini, ne tako omiljen ukus povrća, primamljivim.
Da, moguće je da torta bude ukusna iako su primerne namirnice, zapravo povrće. Pa, počnimo sa pripremom ovog nezamislivog kolača...
Sastojci:
- brašno
- šećer
- so
- kakao
- prašak za pecivo
- vanila
- tofu
- jaje
- šargarepa
- tikvice
- ulje
- takođe, od sastojaka, pripremite pire od bundeve pomešan sa medom, rastopljenim puter i čokoladom za kuvanje
Priprema:
U blender ubacite seckanu šargarepu, tikvice, ekstrat vanile, belance i tofu sir, a zatim sve sastojke izmiksajte. Kada ste napravili ovaj smuti, pređite na pripremu "suvih sastojaka".
U činiju stavite šolju brašna, šoljicu šećera, dve šoljice kakaa, 2 kašičice praška za pecivo, pola kašičice soli.
Sve dobro izmešajte. U drugu činiju ubacite dva jaja, četvrtinu šolje ulja, oko 100 g topljene čokolade i jednu kašiku pirea od bundeve izmešanog sa medom.
U tu smesu ubacite pripremljen smuti i sve dobro sjedinite. Nakon toga pomešajte sadržaj obe činije, ponovo dobro izmešajte i smesa je gootova za pečenje.
Pecite u podmazanom kalupu ili plehu oko 30 minuta. Tortu filujte po želji, a detalje pripreme pogledajte u videu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)